čtvrtek 16. ledna 2014

knihovna - David Wishart - Germanicus


Rubrika Knihovna bude pokračovat i tady  :) Dnes se podívám na druhý díl série o Marcu Corvinovi. Bude pokračování hodno prvního dílu nebo ho stihne prokletí některých sérií?


Rok vydání: 1998

Počet stran: 295

Kde knihu sehnat? Popravdě, tady možná maličko narazíte... v klasickém obchodě nebo e-shopu se sehnat nedá. Musíte prohledat weby antikvariátů, případně aukce - hodně štěstí :)


Pokračování románu Ovidius. Tentokrát je Marcus Corvinus opět zapleten do politiky. Musí vyřešit smrt Germanica. Tímto úkolem ho pověří samotná císařovna Livia, Germanicova babička.


Vendi a její názor:

Marcus opět s nonšalancí sobě vlastní strká nos kam nemá :) A ku pomoci mu neslouží ani skutečnost, že tak činí na přání a s požehnáním císařovny Livie. Ono pracujte, když vám neustále někdo šlape na paty, jde vám po krku a vy nesmíte nikdy a nikde říct, kdo vás o vyšetřování požádal. Co požádal, kdo vám ho přímo nařídil, protože císařovně se přece neodporuje. Marcus umí řádně podráždit kuří oka nepřátelům, které by měl raději nechat spát. Ale to by nebyl on. 

Znovu mě rozesmával svými originálními myšlenkovými pochody a postřehy. Nutno říct, že Perilla za ním nezůstávala v ničem pozadu. Ti dva jsou vskutku dvojice k pohledání. Ideální manželský pár! Takže - pojďme spolu s nimi rozplétat intriky, vraždy, úplatky a motivy starého Říma, abychom odhalili, kdo stojí za smrtí Germanica. Jsou věci takové, jaké se na první pohled zdají? Kam nás s Marcem zavedou stopy? A jaké budou následky uskutečněných zjištění? Spoilerovat se tu nebude :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)