středa 9. dubna 2014

knihovna - M.C.Beaton - Agatha Raisinová a vražedná setba

knihovna - M.C.Beaton - Agatha Raisinová a vražedná setba


Další z řady vánočních dárečků, který udělal velkou radost. Možná bych příští rok měla napsat o něco jiného než jen o samé knihy. Jenže to je těžké, mě nejvíc potěší právě dobrá kniha :) Budu se nad tím muset zamyslet :)






Rok vydání: 2013 (rok vydání originálu 1994 - na něco se vyplatí počkat)

Počet stran: 176

Žánr: detektivní

Vydal: Motto

Koupit se dá za cca 180 korun, Heuréka vám napoví :)

Anotace (zdroj):

Agatha Raisinová se po zasloužené dovolené vrátí zpátky na venkov a s nelibostí zjistí, že zájem jejího šarmantního staromládeneckého souseda Jamese Laceyho upoutala nová žena. Krásná Mary Fortuneová se do Cotswoldsu přistěhovala teprve nedávno a vypadá to, že Agathu trumfne naprosto ve všem – zejména co se zahradničení týče. A zahrádkářská výstava se blíží mílovými kroky. Kéž by se tak objevila nějaká pěkná vraždička, která by Jamesovi připomněla Agatiny geniální detektivní schopnosti!


Vendi recenzent amatér:

Takový pohodový bonbonek. Ne vážně... hledáte-li knihu na jeden večer či odpoledne, maximálně dva (podle rychlosti četby a volného času), tak je tohle celkem správná volba. Poutavá detektivka, která trošku zahřeje vaše mozkové závity, podpoří zvědavost a detektivního ducha. Pokud máte rádi seriál Vraždy v Midsomeru, mohli byste tuto knihu zbožňovat, stejně jako já. Protože vám bude důvěrně znám obraz anglického venkova, zahrádkářské slavnosti a různé další prvky, které se objevují jak v seriálu, tak v této knize. Víc ale společného nemají! Vraždu nevyšetřuje detektiv Tom Barnaby, ale Agatha Raisinová, akční dáma v nejlepších letech s velice svérázným přístupem k životu, lásce a soutěžím všeho druhu. 

Jedná se vlastně o třetí knihu, ale nikterak to nevadí, neboť na sebe striktně nenavazují. A byl vydán ještě jeden díl, poměrně nedávno - všechny tři chybějící už jsou na cestě ke mně a moc se na ně těším, protože na léto na zahradu je to čtivo jako dělané! Psané s lehkostí, humorem a jen malilililinko drama. Nemůžu si přát víc, děkuji, chválím a netrpělivě očekávám další zkazky se života této velice zajímavé dámy :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)