čtvrtek 25. června 2015

Pes baskervillský


Vítejte v divadle s nejvyšším stropem na světě. Připravte si pláštěnky, něco teplého a měkkého pod zadek a bavte se společně s námi na točně, která žádného památkáře nenechá chladným!




Autor: A. C. Doyle

Adaptace: Olga Šubrtová, Petr Zelenka

Režie: Petr Zelenka

Žánr: detektivní komedie

Hrají: Karel Roden, Viktor Limr, Tomáš Drápela, Taťána Kupcová a další

Navštíveno: 13.6.2015 (premiéra 11.6.2015) od 21:30


Více informací o hře (obsazení, fotografie, krátké video, články z novin...) na domovské stránce


Každoroční klasika, kterou nelze vynechat, pokud není vážný důvod. Navíc novinka slibující možnost spatřit Karla Rodena. Lístky se hřály u kalendáře už od září 2014. Tak brzy je musíte pořizovat, chcete-li dobrá místečka. Ano, jsem slepoň, který má pěknou řádku dioptrií a abych si to užila, připlatím si za první řadu (pardon druhou, v první jsou pravidelně světla).  Když už, tak už!

Počasí si hrálo na aprílové. Chladno střídalo pařáky s bouřkami. Obavy byly veliké, ale za celou dobu (minimálně deset let), kdy na „otáčko“ jezdíme, se představení odehrálo i za menšího deště nebo bouřky. Věřte nebo ne, je to o to větší legrace a originální zážitek. Nakonec bylo teplo, bouřit začalo až se závěrečným potleskem a jako bonus nám do představení vstoupil ohňostroj.

Představení bylo vtipné. Napínavé (ano, znám ten příběh, ale nikdy si nejsem schopná sto procentně vybavit, kdo za tím vlastně stojí. A byť mi to v polovině docvaklo, celkový dojem to nijak nepokazilo), dobrodružné, uspokojující, komické. A babičce si sedl Sherlock Holmes/Karel Roden na klín a rozcuchal jí vlasy! Smála se celou cestu domů.

Přemýšlím, zda se dá představení srovnat s jinými, ale každé má něco do sebe a své kouzlo. Mušketýři jsou akčnější, Robin Hood průměrnější, Šest žen Jindřicha VIII. vtipnější, Sluha dvou pánů oblíbená klasika, Čarostřelec hororová podívaná… nejde udělat pořadí. A v tom spočívá největší a nejúžasnější podstata otáčivého hlediště. Originální zážitek ať už jdete na cokoli.

2 komentáře:

  1. Zrovna nedávno jsem o tom četla, naprosto mě to dostalo! Jen je to tak trochu z ruky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to rozdělené :) Já tě beru zprostředkovaně na otáčko a ty mě zase do Žitavy ;-)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)