úterý 22. prosince 2015

recept - advent 2015 - co se zbytky těst na cukroví


Známe to všichni. Vykrájeno vše, co vykrájeno být mělo. Došly plechy, chuť nebo se nám nechce válet placku pět na pět. Vyhodit těsto do koše? Nemyslitelné, takže... co si s ním ale počít? Zkusím vám poradit právě dnes aneb jak se zbytky zacházíme u nás doma ;-)



Není na tom vůbec nic složitého. Základy těst jsou podobné, takže je tu možnost číslo jedna - zbytky smíchat, vyválet a vykrájet z nich sušenky... nebo prostě jen udělat placky, upéct je v troubě a žádný strach, on se jich někdo mile rád ujme!



Fígl číslo dva přijde vhod i pro krémy, protože ze zbytků těst můžete hravě vytvořit košíčky, které pak naplníte krémy, které už nemáte do čeho namazat. Nebo vy je umíte zadělat přesně? My ne a tohle je možnost. A pokud nějaký košíček zbude? Neříkejte, že si někdo nedá! Případně jde naplnit jen čokoládou ;-)

Takže - zbylé těsto prostě v tenké vrstvě vmačkejte do formiček, ty dejte na plech a šup s tím do trouby vyhřáté na 170 stupňů na přibližně deset minut - hlídat!



A vychladlé košíčky můžeme plnit čím je libo - někdo dává na dno drobet marmelády a až potom krém. Můžete tam schovat mandličku, oříšek... fantazii se meze nekladou ani ve zdobení ;-) a že jste leví? To já taky! Kdybyste tak viděli můj letošní pokus o houbičky - katastrofa!




2 komentáře:

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)